Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът Джо Байдън подчерта днес на най-големия дипломатически

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът Джо Байдън подчерта днес на най-големия дипломатически
Коментари Харесай

Байдън пред ООН: Съединените щати не търсят конфликт с Китай

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Президентът Джо Байдън акцентира през днешния ден на най-големия дипломатически конгрес в света, че Съединените щати не търсят спор с Китай.

" Що се отнася до Китай, желая да бъда явен и пореден ", сподели Байдън в обръщението си към Общото заседание на Организация на обединените нации. " Стремим се отговорно да управляваме конкуренцията сред нашите страни, тъй че тя да не прерасне в спор. "

" Ще дадем отпор на експанзията и заплашването и ще пазиме разпоредбите за придвижване по пътя ", сподели той и по-конкретно назова свободата на корабоплаването и евентуално нелоялните търговски практики.

" Но също по този начин показваме подготвеност да работим дружно с Китай по въпроси, по които напредъкът зависи от общите ни старания ", сподели той, споменавайки климатичната рецесия. Байдън също по този начин акцентира, че Вашингтон не желае да разделя американската стопанска система от Китай: " Казвал съм, че се разгласяваме за понижаване на риска, а не за обособяване от Китай ".

В речта си пред Организация на обединените нации Байдън прикани света да се сплоти, като съобщи, че " нито една страна не може да се оправи сама с провокациите на днешния ден ".

" Историята ни не би трябвало да диктува бъдещето ни ", сподели той, припомняйки неотдавнашното си посещаване във Виетнам - някогашен неприкрит зложелател, който се е трансформирал в мощен търговски сътрудник на Съединени американски щати.

" Противниците могат да се трансфорат в сътрудници, непреодолимите провокации могат да бъдат преодолени, а дълбоките рани - излекувани ", сподели той на срещата на високо ниво на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Съединените щати " се стремят към един по-сигурен, по-проспериращ и по-справедлив свят за всички хора. Защото знаем, че нашето бъдеще е обвързвано с вашето ", сподели Байдън.

Той удостовери желанието си да отбрани демокрацията предвид на неотдавнашните преврати в Африка. Тя е " най-хубавият ни инструмент за справяне с провокациите, пред които сме изправени по света ", сподели Байдън.

Фактът, че излъчени посредством избори държавни управления в Западна Африка да вземем за пример са сваляни " в бърз порядък ", припомня, че битката с корупцията и укрепването на демократичните институции е " толкоз незабавна и значима, колкото в никакъв случай до момента ". Байдън акцентира, че застава зад Африканския съюз и Икономическата общественост на западноафриканските страни (ЕКОВАС)

Президентът получи овации, когато съобщи, че Съединени американски щати и техните съдружници ще поддържат битката на Украйна за независимост. " Само Русия носи отговорност за тази война ", сподели президентът. " Само Русия има силата да постави завършек на тази война неотложно. "

Обръщението на Байдън на годишната среща беше централното събитие от тридневното му посещаване в Ню Йорк, което ще включва срещи с ръководителите на пет централноазиатски страни, както и с водачите на Израел и Бразилия.

Байдън прикани международните водачи да застанат на страната на Украйна в спора с Русия. " Русия счита, че светът ще се умори и ще ѝ разреши да извърши експанзия в Украйна без последствия... Ще ви попитам следното: в случай че позволим Украйна да бъде разцепена, то ще бъде ли изобщо в сигурност независимостта на която и да е страна? ", сподели Байдън.

Демократът Байдън трансформира мобилизацията на съдружниците на Съединени американски щати в поддръжка на Украйна във водещ детайл от американската външна политика. Той твърди, че светът би трябвало да изпрати явен сигнал на съветския президент Владимир Путин, че той няма да може да надделее над Запада.

Байдън срещна рецензии от страна на някои републиканци, които желаят Съединените щати да изразходват по-малко средства за военни цели. Бившият президент Доналд Тръмп, който е главен кандидат за номинацията на републиканците на президентските избори през 2024 година, даде обещание да се стреми към бързо преустановяване на войната, в случай че се върне на власт.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР